Scenarioschrijven onder hoge tijdsdruk met een verplicht personage, object en zin; dat is wat het 48H filmproject inhoudt. Op vrijdagavond krijg je een willekeurig genre en andere verplichte ingrediënten en op zondagavond is de film af. Het schrijven gebeurt dus vrijdagnacht, omdat zaterdagochtend de scenes worden gedraaid. Met regisseur Jörgen Scholtens deed ik een aantal keer mee en wisten we het vier keer tot de wereld finale te schoppen. Welk genre we ook trokken, we wisten er altijd een absurde komedie van te maken. Een aantal films is zelfs op reguliere filmfestivals gedraaid. Enkele films zijn te zien op onze gezamenlijke website: http://www.tonger.nl

 

KOE-MAN (2018, 7 min.)
Absurde komedie, Regie: Jörgen Scholtens
Het leven van een boerengezin (o.a. Mads Wittermans) komt op zijn kop te staan wanneer hun  koe bevalt van een volwassen man.

Viswijf (2018, 7 min.)
Komedie, Regie: Jörgen Scholtens
Komedie waarin een zeemeermin in een rolstoel, moet accepteren dat ze thuishulp (Hetty Heyting) nodig heeft.

Masterclass (2018, 7 min.)
Komedie, Regie: Jörgen Scholtens
Een amateurtheatergezelschap (o.a. Joke Tjalsma) krijgt een masterclass van een verwaande acteur die de sfeer ontzettend ongemakkelijk maakt. Draaide o.a. op Cannes Short Film Corner.

Winterzeit! (2019, 7 min)
Komedie, Regie: Jörgen Scholtens
Komisch familiedrama (met o.a Hetty Heyting) over een gezin dat tijdens kerst wordt geïntroduceerd aan de nieuwe liefde van hun moeder; een veel te jonge mode-ontwerper.

Muze (2021, 7 min)
Komedie, Regie: Jörgen Scholtens
Een gefrustreerde kunstenaar vindt geen inspiratie meer bij zijn muze. Zodra hij oog in oog komt te staan met een ordinaire fietsendief denkt hij zijn nieuwe muze gevonden te hebben. Met: Rian Gerritsen, Rienus Krul en Julliette van Ardennen.

Zie voor video’s en stills: http://www.tonger.nl

Naast de vele films met Jörgen Scholtens maakte ik in 2018 ook een 48h film met regisseur Jelle Pothoven. Ook ditmaal werd het een absurde komedie.

Het Internet (2018, 7 minuten)
Dystopische Komedie, Regie: Jelle Pothoven
In 1994 infiltreert een vrouw bij ‘het internet’ om privefoto’s te verwijderen. Met Camilla Meurer, Tobias Nierop en Boris van der Ham. Draaide o.a. op Cannes Short Film Corner.

Heb je interesse in mijn cv, volledige screeners of voor beelden van mijn schrijfwerk, neem dan contact met me op.