Sinds 2009 ben ik copywriter en regisseur van opdrachtfilms. Mijn expertise ligt in uitleganimaties voor grote bedrijven en instellingen zoals Phillips, Rijkswaterstaat, Rabobank, en de NPO. Daarnaast schrijf ik voor brandfilms waar ik metrum en ritme gebruik om een emotie over te brengen.

 

Animaties over geestelijke gezondheid.

In 2020 produceerde ik samen met Manne Heijman twee films voor de GGZ e-cademy. Ze vroegen video’s over prikkelende onderwerpen die professionals uit de geestelijke gezondheidszorg aan het denken zet. De eerste video kreeg de uitdagende titel ‘Sociale ongelijkheid maakt veel mensen ziek’. Iedereen heeft een kans op een depressie of een verslaving, maar sommige mensen hebben bij hun geboorte een veel grotere kans om op latere leeftijd een geestelijke aandoening te ontwikkelen. Dit is te verhelpen maar preventieve geestelijke gezondheidszorg staat in de kinderschoenen. Zie video:

https://ggzecademy.nl/inspiratie/sociale-ongelijkheid-maakt-veel-mensen-ziek/

De tweede film kreeg de titel ‘Wat bepaalt het succes van jouw behandeling als ggz-professional?’. Ook hier is het onderwerp licht provocerend. Onderzoek wijst namelijk uit dat de hoogte van de opleiding en het aantal jaren ervaring van een GGZ-professional geen invloed heeft op het slagen van de behandeling. Eerstejaars studenten kunnen net zo succesvol zijn als oude rotten. Wat wel invloed heeft op de behandelresultaten wordt uitgelegd in deze video:

https://ggzecademy.nl/inspiratie/wat-bepaalt-het-succes-van-jouw-behandeling-als-ggz-professional/

GGZ Ecademy ontwikkeld e-learningmodules voor ggz-personeel. Tientallen grote GGZ-instellingen zijn lid, en waarborgen zo de continue ontwikkeling van hun personeel. Bovenstaande video’s bieden een inleiding aan een uitgebreide e-learning module over het onderwerp.

Wil je meer voorbeelden zien van uitleganimaties die ik heb gemaakt, neem dan contact met me op.

 

Brandfilms

Ik ben tevens copywriter voor Hustle Creatives. Van grote merken als Hema tot een scholengemeenschap in Ede, Hustle maakt originele content met een twist. Voor meer werk van Hustle check: https://hustlecreatives.nl/