Koekoek! is een korte film gemaakt in het kader van De Ontmoeting. Koekoek werd ontwikkeld in samenwerking met DOXY films en Videoland. De film beleefde een zegetocht langs filmfestivals over de hele wereld en sleepte meerdere awards in de wacht.

Koekoek! is een absurde komedie over een eenzame man (Frank Lammers) die woont in een koekoeksklok. Elk heel uur gespt hij zich in zijn lanceerstoel en schiet hij door de deurtjes van de klok naar buiten. ‘Koekoek!’, roept hij, ‘ Koekoek!‘. Zijn werk is van levensbelang, want de oude dame die onder de klok zit moet elk uur haar medicijnen nemen en dat luistert nauw. Dan krijgt de man de kans om een groot geldbedrag te winnen bij een radioquiz. Kan hij mooi zijn collectie gadgets aanvullen met een nieuwe computer. Probleem is wel dat hij alleen op het hele uur kan inbellen. Een verhaal over ontmenselijking door technologische vooruitgang.

Koekoek! ontwikkelde ik samen met regisseur Jörgen Scholtens. Zie onze gezamenlijke website voor nog meer films: https://www.tonger.nl/

Heb je interesse in mijn cv, volledige screeners of voor beelden van mijn schrijfwerk, neem dan contact met me op.