Na het succes van onze korte film Koekoek! mochten regisseur Jörgen Scholtens en ik een film ontwikkelen in het kader van Onze Straat. Ons absurde idee over een rolkoffermoord viel op en werd uitgekozen door BNNVARA.

In de absurde tragikomedie Little Amsterdam gaat Lenie (Anneke Blok) haar eenzaamheid te lijf door het oude kamertje van haar reeds vertrokken zoon te verhuren aan toeristen. Hoewel ze geniet van het gezelschap van haar jonge gasten, moet dit allemaal stiekem omdat de buurtbewoners (o.a. Kees Hulst, Beppie Melissen en Frank Lammers) toeristen hekelen. Sinds hun ingeslapen stadje door marketingmannetjes is omgedoopt tot Little Amsterdam, sterft het er van de rolkoffers. De buitenlandse gasten zijn allerminst welkom en iedereen die hier anders over denkt, wordt verstoten door de buurt. Lenie moet uiterst voorzichtig zijn en ze verplicht al haar gasten ongezien het huis via de brandtrap te betreden. Niemand heeft weet van Lenie’s stiekeme verhuur, totdat een Ierse toerist met veel kabaal van haar brandtrap valt.

 

Deze film ontwikkelde ik samen met regisseur Jörgen Scholtens in het kader van Onze Straat 2. De film duurt 50 minuten en is de eerste in een reeks van 6 afleveringen die zich allemaal in dezelfde straat afspelen. Little Amsterdam gaat 26 september in premiere op het NFF en wordt op 7 oktober  uitgezonden op NPO 3, en is vanaf dan te zien op NPO start.

Regie: Jörgen Scholtens
Producent: Millstreet Films
Met o.a. Anneke Blok, Kees Hulst, Frank Lammers, Benjamin Moen, Poal Cairo, Beppie Melissen en Shane Redondo.